Afspraken en tarieven

Afspraken

Wanneer u een afspraak wilt maken met één van de fysiotherapeuten kunt u dit doen door langs te komen op de praktijk of telefonisch contact op te nemen met de praktijk op nummer 0320 219691.


Hoe komt u bij de fysiotherapeut?

Zonder verwijsbriefje
U kunt een afspraak maken zonder een verwijsbriefje. Wanneer u zonder verwijsbriefje komt zal er een kort onderzoek plaatsvinden of uw klacht een klacht is waarvoor u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Als u bij ons in behandeling komt nemen wij, wanneer u daar toestemming voor geeft, contact op met uw huisarts en melden dat u bij ons in behandeling bent gekomen.

Met verwijsbriefje
De specialist of huisarts kan u een verwijzing geven voor fysiotherapie. Indien u met een verwijsbrief naar ons bent doorgestuurd wilt u deze dan meenemen bij uw eerste bezoek.

Eenmalig consult
Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een eenmalig consult. Hierbij kan aanvullende diagnostiek plaatsvinden van het houding -bewegingsapparaat, waarna overleg plaats vindt met de verwijzer over de vraag of fysiotherapie zinvol kan zijn.


Tarieven

Het tarief dat gehanteerd wordt zijn de tarieven zoals zijn vermeld staan bij uw zorgverzekeraar.

Tot 18 jaar
Manuele therapie en fysiotherapie is voor personen tot 18 jaar gedekt in het basispakket van de zorgverzekering.

Boven 18 jaar
Een aanvullende verzekering is nodig boven de 18 jaar om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polis die is afgesloten bij de verzekeringsmaatschappij. Het is verstandig om vooraf te informeren welke vergoeding is overeengekomen, dan weet u, voor u met de therapie begint, waar u aan toe bent.

Wie betaalt?
De meeste vormen van fysiotherapie worden geheel of gedeeltelijk vergoed mits u een (aanvullende) ziektekosten verzekering heeft met fysiotherapie dekking. Dat geldt niet voor de FysioFit training. Soms is de Arbodienst of werkgever bereid deze kosten te betalen. Raadpleeg bij twijfel vooraf uw polisvoorwaarden.


Afspraak annuleren

Wanneer u uw afspraak 24 uur voor aanvang van de behandeling afzegt, dan brengen wij u geen kosten in rekening. Zo stelt u ons in staat een andere patiënt te behandelen. Belt u niet tijdig af, dan zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Whatsapp button