Fysiofit training

Bewegen is goed voor iedereen

Inactiviteit vormt het grootste gezondheidsprobleem in ons land. Nederlanders bewegen te weinig. Recent onderzoek heeft aangetoond dat 12 % van de Nederlandse bevolking volledig inactief is en dat 60 % van de Nederlandse bevolking niet voldoende beweegt (bron: Trendrapport Bewegen en Gezondheid 1998 - 1999; 3.5 - 29).

FysioFit helpt dit probleem te verminderen. Onder leiding van een fysiotherapeut of een fitnessbegeleider kunt u trainen met een gericht doel voor ogen of gewoon voor uw eigen plezier. FysioFit is niet alleen gericht op gezonde personen, maar ook op personen met lichamelijke klachten of chronische aandoeningen. Als u veilig wilt sporten en in beweging wilt komen of niet met reguliere sportactiviteiten mee kunt doen … dan is dit echt iets voor u!

Uw steun en toeverlaat bij alle vragen en wensen op het gebied van verantwoord bewegen is de fysiotherapeut. Indien nodig begint uw FysioFittraining met een vraaggesprek (intake) met een fysiotherapeut met specifieke kennis op het gebied van voorlichting en training gevolgd door een fitheidtest om uw mogelijkheden, behoeften en wensen in kaart te brengen. Ook eventuele lichamelijke klachten of blessures komen zo aan het licht.

Trainingsprogramma

Op basis van deze informatie maakt de fysiotherapeut samen met u een trainingsprogramma bestaande uit afwisselende oefeningen al dan niet met behulp van apparatuur in de oefenzaal. Daaropvolgend traint u onder begeleiding van de fysiotherapeut. Samen met anderen zorgt u ervoor dat uw klachten niet meer terugkeren of om uw conditie en/of spierkracht op peil te houden of te verhogen.

Whatsapp button