Haptonomische fysiotherapie

Haptonomische fysiotherapie nieuwste specialisme bij Fysiocentrum Pauwendaal

Sinds 2015 is onze praktijk een nieuw specialisme rijker. Sindsdien is grotendeels de praktijk van Monique Strang overgenomen, de bekende haptonomische fysiotherapeut uit de Veste. Ze heeft besloten na 34 jaren haar werkzaamheden af te bouwen tot 8 uur en de rest van haar werkzaamheden over te dragen aan Jan-Gert Medendorp. Wij zijn zeer content dat Jan-Gert het stokje van Monique kan overnemen en dat besloten is ook na 1 januari 2015 de samenwerking tussen beide praktijken voort te zetten. Hiermee is de basis gelegd om de patiënten in Lelystad ook in de toekomst een behandelplek te bieden, waar haptonomische fysiotherapie op de bekende en vertrouwde wijze wordt uitgevoerd.

De behandeling is geschikt voor de meeste fysiotherapeutische indicaties en werkt het best bij klachten die gepaard gaan met te veel (spier)spanning. Daarbij kan gedacht worden aan:

  • Spierverkrampingen, zoals bij nek- en rugklachten

  • Chronisch pijn, hoofdpijn, hyperventilatie, stress & burn-out

  • Onbegrepen klachten

  • Moeizaam herstel na een blessure of ongeval.

Een haptonomisch fysiotherapeut leert je bewuster en beter om te gaan met je eigen lichamelijk gevoel, zodat je anders kunt omgaan met lichamelijke klachten. Bij de behandeling speelt de aanraking een grote rol. Als je je eigen lichaam beter leert voelen kun je, juist bij lichamelijke problemen, beter keuzes maken die overeen komen bij wie je bent en wat je aankunt. Dit helpt je verantwoordelijkheid over het eigen lichaam en leven te nemen. De behandelwijze past daarom goed bij Fysiocentrum Pauwendaal. De Pauw, het symbool van onze visie, staat namelijk voor brenger van herstel en trots om je gezondheid in eigen hand te nemen.  

 

Whatsapp button