Yoga

 
Wat is yoga?
Yoga is naast het uitvoeren van houdingen, een leefstijl. Het is een filosofie uit India en bestaat uit verschillende onderdelen. Het onderdeel dat wij kennen, de fysieke vorm van yoga, wordt gebruikt om je lichaam sterker en flexibeler te maken. Andere onderdelen van yoga zijn de omgang met je medemens, je eetgedrag en meditatie.
 
 
 
Waarom Yoga?
Naast het sterker en flexibeler maken van je lichaam, leert yoga je rustig te worden. Naast gerichte focus, helpt het je ook hoe je van een inspanning, ontspanning maakt. Daarnaast verbetert yoga je lichaamshouding, de balans, de spijsvertering en het leert je je lichaam voelen.
 
Wat doe je tijdens een yogales?
Tijdens de Yogales worden verschillende inspannende en ontspannende houdingen afgewisseld in combinatie met je ademhaling. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding en stroming. Het is belangrijk dat je tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden.
 
 
Iedereen kan yoga. In het begin gaat het misschien wat moeizaam. Dat geeft niks. Ieder lichaam is anders. Het gaat er niet om dat jij perfect in die houding staat, maar om wat het voor jouw lichaam doet.”
Whatsapp button